Bylinková omeleta s houbami
Suroviny:
Omelety:
12 vajec
sůl, pepř
trošku smetany
4 rovné lžíce směsi nasekaných čerstvých bylinek - listové petržele a tymiánu
tuk na pánev.
Houby:
hřibovité houby pokrájené na větší kusy (měla jsem křemenáče)
máslo
sůl
prolisovaný česnek.
Postup:
Houby osolíme a opékáme na másle, dokud nezměknou, případně přikryté podusíme. Ke konci přidáme trošku česneku.
Každou omeletu děláme zvlášť: 3 vejce rozšleháme se solí, pepřem a troškou smetany, vmícháme nasekané bylinky a na pánvi lehce vytřené máslem nebo olejem upečeme omeletu z jedné strany. Jakmile téměř zaschne i na povrchu, sesuneme ji z pánve, naplníme připravenými houbami a srolujeme. Podáváme ihned se zeleninovým salátem.