Zapečené chleby s kopřivami
Rychlá a chutná jarní večeře :) Můžete zkusit místo kopřiv použít třeba i listový špenát nebo mangold.
Suroviny:
Dobrý chléb z předešlého dne
4 hrsti mladých kopřiv (mangoldu, listového špenátu)
lžíce oleje
2 lžíce posekaných čerstvých bylinek- pažitka, petrželka, dobromysl, medvědí česnek atd
2 vejce
sůl, pepř
100 g žervé nebo kysané smetany
100-150 g čedaru.
Postup:
Mladé kopřivy zbavíme stonků a listy důkladně propláchneme. Na rozpáleném oleji je osmahneme, dokud nezavadnou. Do zchladlých přidáme vejce, žervé, bylinky, sůl a pepř a rozmícháme.
Směs natíráme na plátky chleba, posypeme nastrouhaným čedarem a zapečeme v troubě vyhřáté na 220°C dorůžova. Podáváme horké.
Komentáře
Přehled komentářů
A jednoduche, bych si dala i k snidani. V jednom rohu zahrady si nechavam rust koprivy a letos mi ty mladounke vyhonky sezraly nejake "potvory", doufam, ze si propalily chrtan a zasly !!
Re: Jak proste
(Jarka, 28. 4. 2014 7:11)Nám rostou kopřivy hlavně tam, kde nechci, takže je různě likviduju i tím, že je sníme :) Taky mám některé listy prožrané od housenek, ale z toho množství lehce vyberu zdravé vrcholky. Ale takového likvidátora, jaký se Tobě vyskytl, bych asi taky proklínala.
Jak proste
(Jitkas, 28. 4. 2014 5:46)