Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čerstvé tagliatelle s houbami

5. 10. 2017

nudle-s-houbami.jpgSuroviny:

Tagliatelle:

300 g mouky, nejlépe semolinové, ale stačí obyčejná hladká

3 celá menší vejce

2-3 lžíce olivového oleje

1-2 lžíce vody

Houby:

Miska hřibovitých hub

olivový olej

1 větší stroužek česneku

sůl, pepř

hladkolistá petržel

trochu bílého vína nebo vody

Postup:

Tagliatelle:

Do mouky rozklepneme vejce, přidáme tekutiny, promícháme, vodu přidáváme postupně podle toho, jak mouka saje vodu. Vypracujeme tuhé těsto, které zabalíme do fólie a necháme půl hodiny odpočívat.

Pak ho po částech rozvalujeme dotenka a na rozložených utěrkách necháme proschnout. Nenecháváme schnout moc dlouho, těsto by se lámalo.

Pláty těsta srolujeme, ostrým nožem nakrájíme na proužky široké asi 1 cm a necháme ještě prosychat. Zcela suché těstoviny můžeme uskladnit.

Vhazujeme do dostatečného množství osolené vařící vody a vaříme asi 5 minut (podle tloušťky těsta), zcela suché těstoviny vaříme ještě o 2-3 minuty déle. Těstoviny se nesmí rozvařit. Vaříme tzv. al dente, protože tak jsou lépe stravitelné, chutnější a dobře vypadají.

Uvařené tagliatelle vhazujeme rovnou do houbové omáčky, kterou jsme si mezitím připravili:

Na olivovém oleji na ne moc prudkém plameni smažíme rozpůlený stroužek česneku. Když začne chytat růžovou barvu, vyjmeme a do pánve vložíme na plátky nakrájené očištěné hřibovité houby. Osmahneme, osolíme a opepříme, přidáme trošku bílého vína nebo vody a dusíme do změknutí hub. Nakonec vmícháme nasekanou petržel, uvařené tagliatelle, promícháme, případně naředíme vodou z vaření těstovin.

Podáváme ihned.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář