Dýňové ravioli
...pro amatéra s volšovýma rukama to až tak jednoduché nebylo, nicméně, ačkoliv těsto nebylo úplně předpisově tenké, chutnalo nám moc. Náplň z pečené dýně s ricottou a šalvějí je vynikající.
Suroviny:
Těsto:
300 g hladké mouky
3 celá menší vejce
1-2 lžíce oleje
2-3 lžíce vody
špetka soli.
Náplň:
dýně máslová nebo Hokkaido - upéct a rozmačkat na kaši
ricotta nebo jemný tvaroh
strouhaný parmezán
čerstvá šalvěj - nešetřit
sůl, pepř.
Na potření 1 rozšlehané vejce.
Omáčka:
máslo
čerstvá šalvěj
možno opražená dýňová semínka
na posypání strouhaný parmezán.
Postup:
Z mouky a ostatních ingrediencí zpracujeme vláčné tužší těsto, které se bude dobře vyvalovat. Necháme ho odležet a připravíme si náplň: Rozmačkanou vychladlou dýni smícháme s ricottou nebo tvarohem a ochutíme.
Těsto po částech tence rozvalujeme, vykrajujeme čtverečky asi 4x4 cm, doprostřed dáme náplň, okraje potřeme vajíčkem a slepíme s prázdným čtverečkem těsta. Dobře přitiskneme a hotové ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3-4 minuty.
Na omáčku rozpálíme máslo, přidáme nasekanou šalvěj, máme-li, tak i nasekaná dýňová semínka a necháme pořádně zpěnit.
Uvařené ravioli poléváme omáčkou a ihned podáváme posypané parmezánem.