Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špagety ve smetanové omáčce se šunkou, ořechy a bazalkou

23. 9. 2017

smetanove-spagety.jpgSuroviny:

1 balení celozrnných špaget (jsou chutnější než klasické)

sůl, pepř

hrst čerstvé bazalky

hrst jader vlašských ořechů

lžíce másla nebo olivového oleje

1/2 cibule nebo 1 šalotka

1 stroužek česneku

100 g dušené šunky

250 ml smetany ke šlehání

2 lžíce nastrouhaného parmezánu

Postup:

Na tuku restujeme nasekané ořechy, rozpůlený stroužek česneku a drobně nasekanou cibuli. Když začnou plochy česneku růžovět, vyjmeme jej, přilijeme smetanu, přidáme natrhané bazalkové lístky, na čtverečky nakrájené plátky šunky, osolíme a opepříme. Chvíli povaříme, aby se spojily chutě.

Mezitím v osolené vodě uvaříme špagety al dente. Uvařené přendáme do pánve k omáčce, důkladně promícháme, podle potřeby přidáme trochu vody z vaření špaget.

Na talíři ozdobíme snítkou bazalky a poprášíme sýrem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář