Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tortellini v rajčatové omáčce s parmskou šunkou a šalvějí

3. 8. 2017

tortellini-s-rajcatovou-omackou-a-salveji.jpgSuroviny:

1 balení čerstvých tortellini plněných sýrem nebo sýrem a špenátem

100 g parmské šunky

1-2 stroužky česneku

rajčatová omáčka (sugo)

olj

sůl, pepř

1 šalotka

1 plechovka loupaných rajčat

čerstvá šalvěj

kousek parmezánu.

Postup:

Na oleji krátce osmahneme nasekanou šalotku a rozpůlené stroužky česneku, zalijeme sugem a loupanými rajčaty, osolíme a opepříme a pod pokličkou rozdusíme. Ke konci vyjmeme česnek, přidáme na čtverečky nakrájenou parmskou šunku a nasekanou šalvěj, dochutíme a ještě chvíli podusíme, aby se rozvinuly chutě.

Mezitím uvaříme těstoviny v dostatečném množství osolené vody. Nevaříme úplně doměkka, jen na skus.

Tortellini podáváme s omáčkou, poprášíme strouhaným parmezánem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář