Kravské palačinky
Suroviny:
Palačinky:
2 mražené špenátové protlaky
1 vejce
sůl, pepř
hladká mouka.
Náplň:
1 netučný tvaroh
1 bílý nízkotučný jogurt
česnek
pažitka
sůl.
Dále šunka a čerstvá červená paprika.
Postup:
Tvaroh rozmícháme s jogurtem, ochutíme česnekem a nakrájenou pažitkou, solíme málo.
Špenát necháme zcela rozmrznout, rozmícháme s vejcem a zahustíme moukou tak, aby šly péct palačinky. Pečeme na suché teflonové pánvi, nesmíme je přepéct, aby nepraskaly. Upečené palačinky potřeme tvarohovou náplní, položíme šunku a proužek papriky a zatočíme.
Tyto palačinky můžete připravit i ze spařených posekaných kopřiv, jemně strouhané cukety, listového špenátu, který též spaříte a nasekáte.
Pozn.: Odpůrci netučného stravování si dají tučnější tvaroh, rozmíchají ho se zakysanou smetanou nebo majonézou a místo šunky dají rozpečenou klobásku
Zdroj: www.recepty.cz