Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brynzové oplatky

3. 8. 2017

brynzove-oplatky.jpgSuroviny:

300 g hladké mouky

50 ml oleje

1 balení brynzy (asi 220 g)

1 lžička drceného kmínu

400 ml vody nebo mléka

1 malé vejce

sůl (pozor, brynza bývá slanější)

Postup:

Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.

Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.

Pokud použijete kávovou nebo čajovou lžičku, budou oplatky malé, ale z tohoto množství těsta je budete péct celé odpoledne.

Podáváme po vychladnutí.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář