Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chléb podle Romana Vaňka

11. 3. 2013

chleba-dle-vanka.jpgSuroviny:

600g pšeničné hladké mouky
400g žitné chlebové mouky
25ml octa
25g soli
30g čerstvého droždí
5g kmínu
700ml vlažné vody
žitná mouka na vysypání ošatky

Postup:

Vše jsem dala do robotu, nechala umíchat těsto a přendala do mísy na kynutí. Cca po hodině jsem těsto propracovala na vále, rozdělila na dva menší bochníky a dala na plech vyložený papírem na pečení, kde kynulo dalších cca 50 min. Před každým pečením chleba dávám na dno kastrůlek s horkou vodou a troubu vyhřeju na 220°C. Když se v toubě začne tvořit pára, rychle vyndám kastůlek a vložím plech s chlebem. Po 10 minutách snížím na asi 170°C a peču asi 45 minut. Upečený bochník zní na poklep dutě. Klepe se na spodní stranu. Chleba nechám na mřížce úplně vychladnout a pak teprve krájím.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář