Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farmářský chléb

17. 2. 2013

099.jpgSuroviny:

500 g hladké mouky

500 g žitné celozrnné mouky

250 g polohrubé mouky

1 kostka droždí

1,5 lžíce octa

1,5 lžíce soli

2 lžíce drceného kmínu

asi 750 ml vlažné vody.

Postup:

Mouky smícháme s kořením.

Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, ocet a kvásek a nalijeme na moučnou směs.

Vypracujeme tužší těsto, během kynutí ho 1-2x "přetužíme".

Pak rozdělíme na 2 díly, utvoříme bochníčky, položíme na pomoučněný plech, necháme přikryté kynout.

Poté potřeme vodou a posypeme kmínem. Vkládáme s kastrůlkem vody do trouby vyhřáté na 220°C, po 10-15 minutách snížíme na 170°C a pečeme ještě asi 30 minut.

Upečený zní na spodní straně na poklep dutě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář