Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farmářský chléb

17. 2. 2013

099.jpgSuroviny:

500 g hladké mouky, 500 g žitné celozrnné mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 kostka droždí, 1,5 lžíce octa, 1,5 lžíce soli, 2 lžíce drceného kmínu, asi 750 ml vlažné vody.

Postup:

Mouky smícháme s kořením. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, ocet a kvásek a nalijeme na moučnou směs. Vypracujeme tužší těsto, během kynutí ho 1-2x "přetužíme". Pak rozdělíme na 2 díly, utvoříme bochníčky, položíme na pomoučněný plech, necháme přikryté kynout. Poté potřeme vodou a posypeme kmínem. Vkládáme s kastrůlkem vody do trouby vyhřáté na 220°C, po 10-15 minutách snížíme na 170°C a pečeme ještě asi 30 minut. Upečený zní na spodní straně na poklep dutě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář