Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kmínové vlnky

19. 6. 2016

kminove-tycky3z.jpgSuroviny:

250 g hladké mouky + trošku na podsypání

140 g vlažné vody

7 g čerstvého droždí

špetka soli

rovná lžička medu

25 g oleje + trošku na potření

žloutek rozmíchaný se lžící vody na potírání

sůl a drcený kmín na posypání

Plech na pečení baget - vlnkovaný

Postup:

Ve vlažné vodě rozpustíme med a droždí. Mouku osolíme, přidáme olej a vodu s droždím a medem.

Vypracujeme těsto, rozprostřeme na moukou posypaný vál do tvaru obdélníka, potřeme olejem a necháme přikryté vykynout.

Pak nožem nebo cukrářskou kartou odkrajujeme proužky, vytáhneme je na šíři plechu a položíme přes vlnky. Potřeme žloutkem, posypeme solí a kmínem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200°C dorůžova. Pokud jsou po upečení měkké uvnitř, jsou ještě málo pečené.

kminove-tycky1z.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář