Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křupavé škvarkové preclíky

31. 1. 2015

precliky.jpgSuroviny:

500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 100 - 150 ml vlažného mléka, 200 g sádla se škvarky - rozehřáté vlažné (dala jsem 125 g sádla a 80 g škvarků nasekaných nadrobno), špetka soli.

Vejce na potírání, hrubá mořská sůl a sezam nebo mák na posyp.

Postup:

Vše smícháme třeba v robotu nebo ručně, těsto musí být měkké, hladké a nelepivé. Podle potřeby přidejte mléko.

Ihned tvoříme válečky, smotáme do preclíku a necháme chvíli nakynout na plechu. Pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem a sypeme solí a mákem nebo sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 - 220°C dočervena.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář