Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dračí tlamy

1. 1. 2013

 

398.jpg

 Suroviny:

4 kuřecí prsa

4 plátky šunky

4 feferonky nebo kousky červené papriky

3 vejce

trochu strouhaného sýra

sůl, pepř

100 g Nivy

olej

lžíce másla

olivy s papričkou na ozdobu.

Postup:

 

Z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra upečeme 4 malé omeletky.

Plátky masa lehce naklepeme, okořeníme, na maso položíme omeletku, plátek šunky a feferonku a přeložíme v půlce tak, aby okraj šunky a špička feferonky koukaly ven. Spíchneme párátkem a opečeme na oleji.

Zastříkneme vodou a lehce podusíme do změknutí. Ke konci maso posypeme Nivou, přiklopíme a necháme roztavit. Vypečenou šťávu zjemníme máslem.

Dračí tlamu položíme na talíř, vyjmeme párátka a z půlek oliv uděláme drakovi oči.

Příloha.: rýže, brambory, hranolky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář