Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dračí tlamy

1. 1. 2013

 

398.jpg

 Suroviny:

4 kuřecí prsa, 4 plátky šunky, 4 feferonky nebo kousky červené papriky, 3 vejce, trochu strouhaného sýra, sůl, pepř, 100 g Nivy, olej, lžíce másla, olivy s papričkou na ozdobu.

Postup:

 

Z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra upečeme 4 malé omeletky. Plátky masa lehce naklepeme, okořeníme, na maso položíme omeletku, plátek šunky a feferonku a přeložíme v půlce tak, aby okraj šunky a špička feferonky koukaly ven. Spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Zastříkneme vodou a lehce podusíme do změknutí. Ke konci maso posypeme Nivou, přiklopíme a necháme roztavit. Vypečenou šťávu zjemníme máslem. Dračí tlamu položíme na talíř, vyjmeme párátka a z půlek oliv uděláme drakovi oči.

Příloha.: rýže, brambory, hranolky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář