Dračí tlamy
Suroviny:
4 kuřecí prsa
4 plátky šunky
4 feferonky nebo kousky červené papriky
3 vejce
trochu strouhaného sýra
sůl, pepř
100 g Nivy
olej
lžíce másla
olivy s papričkou na ozdobu.
Postup:
Z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra upečeme 4 malé omeletky.
Plátky masa lehce naklepeme, okořeníme, na maso položíme omeletku, plátek šunky a feferonku a přeložíme v půlce tak, aby okraj šunky a špička feferonky koukaly ven. Spíchneme párátkem a opečeme na oleji.
Zastříkneme vodou a lehce podusíme do změknutí. Ke konci maso posypeme Nivou, přiklopíme a necháme roztavit. Vypečenou šťávu zjemníme máslem.
Dračí tlamu položíme na talíř, vyjmeme párátka a z půlek oliv uděláme drakovi oči.
Příloha.: rýže, brambory, hranolky.