Křidýlka v džusu
Jednoduchá bašta třeba na párty. Sestává jen ze tří ingrediencí, ale musí být kvalitní - tedy pěkná čerstvá křidýlka, kvalitní sójová omáčka, nejlépe ze Zdravé výživy a opravdu 100% pomerančový džus. S nižší kvalitou to vůbec nezkoušejte, výsledek nebude dobrý.
Suroviny:
kuřecí křidýlka
100% pomerančový džus
kvalitní sójová omáčka.
Postup:
Kuřecí křídla omyjeme a osušíme.
Smícháme pomerančový džus a sójovou omáčku v poměru 60% džusu a 40% sójovky. Nalijeme do misky, vložíme křídla, pořádně je ve směsi obalíme a necháme do druhého dne marinovat. Nesolíme, nekořeníme.
Druhý den pečeme i s nálevem v pekáči při 180°C asi 45 minut.
Podáváme s chlebem.
Pozn.: Můžete přihodit posekanou chilli papričku.
Mňamka
(Romana, 2. 1. 2014 23:09)