Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře s rýží v jednom pekáčku

16. 9. 2013

kure-v-ryzi.jpgSuroviny:

4 kuřecí stehna, 3 jarní cibulky, asi 2 lžíce zeleniny Ljutenice - viz poznámka, 1,5 hrnku rýže, 3 hrnky vody, olej, kousek másla, sůl

Postup:

V pekáčku vytřeném máslem předpečeme osolená stehýnka asi 20 minut při 200°C, podlijeme jen malounko, jen aby se nepřichytila. Pak v kastrolu na oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku, přidáme propláchnutou přebranou rýži, opečeme, až začne být sklovitá, osolíme a vmícháme do ní Ljutenici, zalijeme vodou. Stehýnka vyjmeme z pekáčku, vlijeme tam rýži, stehna položíme navrch a pečeme ještě asi 40 minut. Výpek z kuřete se vsákne do rýže a výsledek je voňavý a chutný.

Pozn.: Ljutenice je výborná směs zeleniny, pochází z Balkánu. Lze ji koupit  v dobře zásobených samoobsluhách nebo v supermarketech, ale já si ji vyrábím sama podle tohoto receptu mé virtuální kamarádky původem z Bulharska:

http://www.toprecepty.cz/recept/21153-ljutenice-podle-airaniny-babicky/

Místo ljutenice můžete použít i ajvar, i ten lze koupit hotový nebo vyrobit:

http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/pomazanky--salaty-a-studena-kuchyne/ajvar.html

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář