Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí mandlové řízky

29. 5. 2013

kureci-mandlove.jpgSuroviny:

50 - 70 g mandlí, 4 kuřecí prsa, 120 g másla, sůl, 1 vejce, trojobal, tuk na smažení.

Postup:

Spaříme, oloupeme, opražíme a nahrubo nasekáme mandle. Zchladlé smísíme s máslem, utvoříme 4 malé válečky a necháme je v mrazáku ztuhnout. Kuřecí prsa naklepeme v pěkný tenký řízek, potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme. Nyní do každého řízku vložíme ztuhlý váleček mandlového másla, pevně zabalíme a zpevníme jehlou na závitky. Obalíme v trojobalu, vložíme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku, aby závitky plavaly, a usmažíme. Podáváme s vařenými brambory a kompotem nebo salátem. 

231.jpg

 

 

 

228.jpg

 

 

 

 

 

 

 

229.jpg

 

 

 

 

 

 

 

230.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář