Kuřecí stehna plněná bylinkovou omeletou
Nápad vložit místo kosti do kuřecího stehna stočenou omeletu jsem odkoukala od své kamarádky Marušky:
ale upravila jsem si ho podle svých možností a chutí.
Suroviny:
4 kuřecí stehna
2 větší vejce
sůl, pepř
2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek - pažitka, petrželka, dobromysl, medvědí česnek
lžíce smetany
máslo
vývar
Postup:
Vejce rozšleháme se solí a lžící smetany a vmícháme nasekané bylinky. Na pánvi lehce potřené máslem upečeme 4 malé omeletky.
Kuřecí stehna omyjeme, každé na vnitřní straně nařízneme a vyjmeme kost. Místo kosti vložíme do ruličky stočenou omeletku a zajistíme jehlou nebo nití.
Stehna z vnější strany osolíme a opepříme a upečeme. Během pečení podlijeme troškou vývaru a přeléváme vypečenou šťávou. Já jsem pekla v remosce.
Podávala jsem se šťouchanými bramborami a salátem.
Komentáře
Přehled komentářů
Byly dnes k obědu - výborné a i když to snad na první pohled vypadá pracně, tak opak je pravdou: stehýnka vykostěna poměrně rychle a omeletky do nich byly také raz-dva :)
Určitě nebyly u nás naposledy :)
Re: Díky za výborný recept
(Jarka, 25. 3. 2017 17:53)
Zuzko, děláš mi velkou radost :) Díky moc za vyzkoušení receptu i pochvalu, jsem ráda, že chutnalo ;-)
U nás teprve kopřivy a medvědí česnek vystrkujou špičky, ale snad se dočkáme.
Díky za výborný recept
(Zuzka1973, 25. 3. 2017 13:59)