Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí závitky à la saltimbocca

10. 11. 2013

saltimboca.jpgSuroviny:

4 kuřecí prsní řízky, 4 plátky sušené šunky, 4-8 lístků šalvěje (dle velikosti, v truhlíku mi zatím větší nenarostly :D ), olivový olej, sůl, pepř, dobré bílé víno asi 1 dl, trošku vývaru nebo stačí voda.

Postup:

Kuřecí prsa seřízneme naplocho, aby vznikly pěkné plátky, ale nenaklepáváme. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, lístky čerstvé šalvěje a zajistíme párátky. Nebo vytvoříme závitky, které sepneme, aby se nerozmotaly. Poprášíme hladkou moukou - pokud chceme hustší sosík k příloze, nutné to není. Na pánvi rozpálíme olej a plátky nebo závitky na něm rychle opečeme z obou stran. Pak podlijeme vínem, necháme trochu odpařit, podle potřeby přidáme vývar a chvíli podusíme doměkka. Sosík jsem ještě dochutila sekanou šalvějí, solí a pepřem.

Podáváme bez párátek, se zeleninou a risottem nebo různě upravenými bramborami.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář