Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečená půlka husy

27. 12. 2016

pulka-husy-pecena.jpgSuroviny:

1/2 husy bez páteře nebo páteř v polovině přelomit

1 jablko

1/2 cibule

sůl

celý kmín

voda nebo vývar

Postup:

Jablko bez jadřince a oloupanou půlku cibule nakrájíme na plátky. Dobře očištěné maso osolíme zevnitř, překlopíme v polovině a začneme kůži režnou nití sešívat dohromady. V polovině šití přerušíme, vzniklou kapsu naplníme jablky a cibulí a došijeme. Osolíme a pokmínujeme kolem dokola. Maso zůstalo hezky uzavřené, všude na povrchu je kůže, která pečením nabude křupavosti.

Do pekáčku (stačí menší) vložíme naplněnou husu, podlijeme a pečeme nejprve zakryté 2-3 hodiny při 170°C. Pak odkryjeme, propícháme kůži vidličkou, aby se co nevíc vypekl tuk, ještě zakryjeme a pečeme při 220°C další hodinu. Po této době slijeme vypečené sádlo, podlijeme a dopečeme dočervena a dokřupava. Podáváme, jak jsme zvyklí.

husa3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář