Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vídeňská roštěná

7. 9. 2017

videnska-rostenka.jpgSuroviny:

4 plátky vysokého roštěnce

sůl, pepř

hladká mouka

olej

bílé víno

sádlo nebo přepuštěné máslo

cibule - dost

Postup:

Maso musí být dobře odležené. Abych toho docílila, potřela jsem po příchodu z obchodu plátky olejem, zabalila do mikrotenu a vymačkala vzduch. Ideální by byla vakuovačka, ale tu nemám. Takto připravený balíček odpočíval v chladničce 3 dny.

Oloupanou cibuli nakrájíme na polokroužky, obalíme v hladké mouce, oklepeme tu přebytečnou a smažíme ve vyšší vrstvě sádla dočervena.

Před přípravou maso včas vyjmeme z chladu, aby mělo pokojovou teplotu. Zlehka plátky naklepeme, nařízneme okraje, aby se nekroutily, osolíme a opepříme, z obou stran poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle nebo sádle je opékáme z každé strany asi 3-4 minuty podle velikosti. Dáme na nahřátý talíř, výpek zastříkneme vínem nebo vodou, provaříme a odškrabeme přípečky. Zjemníme kouskem čerstvého másla.

Podáváme ihned s opékanými bramborami a nějakým listovým salátem. Zdobíme smaženou cibulí.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář