Mletý řízek se sýrem
Také se mu říká Holandský řízek. Je z mletého vepřového masa a sýra, nejlépe nějakého tučnějšího, já jsem měla goudu.
Suroviny:
na 8 větších řízků:
850 g vepřového plecka
250 g goudy
hrst listové petržele
trochu vody
sůl, pepř.
Na obalení trojobal = hladká mouka, vejce rozšlehané s mlékem a přesátá strouhanka.
Na smažení směs oleje a přepuštěného másla.
Postup:
Maso umeleme, promícháme s nastrouhanou goudou, nasekanou petrželkou, troškou vody, mírně osolíme, protože sýr je slaný, opepříme a důkladně promícháme. Hmota musí být kompaktní a vláčná. Můžeme nechat do druhého dne rozležet v chladnu.
Pak tvoříme větší ploché řízky, obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě oleje a přepuštěného másla. Necháme odkapat tuk a podáváme nejlépe s bramborovou kaší a zeleninou.
Inspirace: Kluci v akci