Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bavorské vdolečky

20. 7. 2015

bavorske-vdolecky.jpgSuroviny:

500 g polohrubé mouky

špetka soli

12 g droždí

50 g másla

2 žloutky

citronová kůra

asi 200 ml mléka

50 g cukru

olej s přepuštěným máslem na smažení

dobrý džem nebo povidla, tvaroh, kysaná smetana, příp. ušlehaná šlehačka

 

Postup:

Do vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít. Do osolené mouky přidáme citronovou kůru, žloutky, rozpuštěné vlažné máslo, kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Může nám pomoci robot nebo domácí pekárna.

Vykynuté těsto rozválíme na 1,5 cm silný plát, vykrájíme kolečka a znovu necháme nakynout.

Na hluboké pánvi rozpálíme přepuštěné máslo s olejem. Tuku musí být dost, vdolečky musí plavat.

Těsně před smažením v každém vdolku uděláme prstem důlek, smažíme na středně vysokou teplotu nejdříve důlkem dolů, pak otočíme a dosmažíme.

Necháme odsát tuk, potřeme džemem a ozdobíme podle chuti.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář