Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biskupský chlebíček se sušeným ovocem

25. 9. 2018

biskupsky-chlebicek2.jpgSuroviny:

200 g másla

350 g polohrubé mouky

150 g moučkového cukru

40 g vlašských ořechů

4 vejce

50 ml rumu

60 g rozinek

70 g ostatního sušeného ovoce - např. meruňky, švestky, třešně.

čerstvá citronová a pomerančová kůra

1 prášek do pečiva (13 g)

1 vanilkový cukr

70 ml podmáslí nebo mléka

špetka soli

mouka a trochu másla na vymazání a vysypání formy

100 g čokolády nebo čokoládové polevy

Postup:

Všechny suroviny musí být v pokojové teplotě.

Máslo, sůl a oba cukry ušleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáme postupně celá vejce a přilijeme rum.

Mouku posijeme s práškem do pečiva. Přidáme sekané ořechy a překrájené sušené ovoce i rozinky, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru. 

Sypkou a máslovou směs smícháme a přimícháme podmáslí.

Vše nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě při 160°C asi 50-60 minut.

Upečený moučník (poznáme podle špejle - po vytažení je suchá) necháme vychladnout na mřížce a polijeme rozehřátou čokoládou. 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář