Jdi na obsah Jdi na menu
 


Donuty podle Marušky

14. 8. 2017

donuty-maruska.jpgSuroviny:

150 g hladké mouky

150 g polohrubé mouky

250 ml vody

50 g rozpuštěného vlažného másla

vanilka

35  moučkového cukru

špetka soli

2 lžíce rumu

1 vejce

20 g droždí

Dále:

tuk na smažení

cukr na posyp nebo různé polevy a sypání na dokončení

Postup:

Všechny suroviny ušleháme na řidší těsto (asi jako lívancové) a necháme chvíli vykynout.

V užším vysokém hrnku rozpálíme dostatečně vysokou vrstvu tuku, naběračku (viz obrázek) v něm namočíme, nabereme těsto, setřeme na okrajích a ponoříme do vroucího tuku. Až se těsto začne odlupovat, vyklopíme (popř. si pomůžeme špičkou nože) a osmažíme z obou stran. Koblihy musí při smažení plavat. Naběračku v tuku namočíme před každým nabráním těsta, aby správně fungovala.

Necháme odsát přebytečný tuk a po zchladnutí koblihy cukrujeme nebo zdobíme polevami a sypáním.

naberacka-donuty.jpg 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář