Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablkové rychlokoblížky

12. 11. 2018

jablkove-koblizky.jpgSuroviny:

2 velká jablka

300 g hladké mouky

75 g moučkového cukru

2 vejce

špetka soli

150 ml mléka

lžíce rumu

2 lžíce rozpuštěného másla

1/2 sáčku prášku do pečiva

1 lžička skořice

1/2 lžičky zázvoru

trochu citronové šťávy

 

olej na smažení

moučkový cukr se skořicí na obalení

Postup:

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Zakápneme citronovou šťávou.

Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a koření. Mléko rozšleháme s vejci, rumem a máslem. Smícháme mouku s mléčnou směsí, prošleháme do hladkého těsta a vmícháme jablka. 

Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje klademe pomocí dvou kávových lžiček malé "koblížky"(větší se hůř prosmažují), smažíme je dočervena, necháme odsát tuk a obalíme v cukru se skořicí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář