Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kynuté bulky v makové drobence

26. 10. 2014

makove-bulky.jpgSuroviny:

Těsto:

300 g hladké mouky

200 g polohrubé mouky

100 g másla

50 g sádla

2 žloutky

120 g cukru

220 g den předem uvařených oloupaných brambor

30 g droždí

špetka soli

2 dl mléka

kůra z 1 dobře omytého citronu.

Drobenka:

50 g másla

80 g cukru

50 g polohrubé mouky

50 g mletého máku.

Postup:

Pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky: Vytvoříme kvásek z droždí, trošky cukru a vlažného mléka. Změklé máslo i sádlo utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru, žloutky, jemně nastrouhané brambory, vykynutý kvásek, obě prosáté mouky se solí a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme vykynout. Mezitím připravíme drobenku - změklé máslo rozmícháme s cukrem, mouku a mákem na sypkou směs.

Z těsta tvoříme malé bochánky (nebo jiné tvary dle vaší fantazie), můžeme potřít rozšlehanými zbylými bíky, oválíme v drobence, necháme na plechu ještě kynout a pak pečeme v troubě vyhřáté na 180°C dočervena.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář