Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rebarboroví šneci

26. 5. 2013

sneci-rebar.jpgSuroviny:

Listové těsto, rebarbora, měkký tvaroh, lžíce vanilkového pudinku, cukr, skořice, případně trochu mléka, žmolenka.

Postup:

Řapíky listů oloupeme, nakrájíme na kousky a spaříme vařící vodou, necháme okapat a zchladnout. Tvaroh rozmícháme s pudinkem, můžeme vylepšit žloutkem a osladíme.

Listové těsto po částech rozvalujeme, potřeme ochuceným tvarohem, posypeme rebarborou, skořicí, zatočíme a nakrájíme asi 2 cm kolečka. Položíme řeznou plochou na plech vyložený papírem na pečení, posypeme žmolenkou a upečeme v troubě vyhřáté na 220°C dočervena.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pekne

(Jitkas, 30. 3. 2014 9:33)

Moc bych si posmakla, rebarboru miluji od malicka, presne jako nezraly angrest.

Re: Pekne

(Jarka, 30. 3. 2014 11:13)

:) Tak angrešt nezralý nejím, kdyyž jsem byla malá, tak mě z něj bolelo břicho. Ale rebarbora je skvělá, mám ráda její pikantně kyselou chuť, dělám s ní i ovocné knedlíky ;-)