"Tiramisu" roláda
Suroviny:
Těsto:
5 vajec
100 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky.
Krém:
1 tekutá šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1 tvaroh ve vaničce nebo 1 kelímek mascarpone
moučkový cukr podle chuti.
Dále:
dětské piškoty
silná vařená káva
rum
práškové kakao na posypání.
Postup:
Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem, pak vmícháme mouku a na závěr i tuhý sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova. Ještě horký plát svineme (i s pečícím papírem) do rolády a necháme vychladnout.
Pak papír odstraníme a roládu natřeme větší polovinou krému. Piškoty namočíme do silné kávy ochucené rumem a ve dvou řadách narovnáme na krém.
Roládu (těsto) můžeme kávou i pokapat během rolování. Stočenou roládu potřeme zbytkem krému a posypeme kakaem. Dáme do chladna proležet, pak roládu nakrájíme na plátky.
Krém: šlehačku se ztužovačem vyšleháme skoro dotuha,pak přidáme cukr, tvaroh nebo mascarpone a došleháme do hladkého krému.
Zdroj: www.recepty.cz , upraveno