Dort stracciatella
Suroviny:
Korpus:
3 vejce
60 g cukru
60 g hladké mouky
2 lžíce oleje
20 g kakaa
1/2 prášku do pečiva
Krém:
500 g jogurtu (nejlépe Hollandia)
500 ml tekuté šlehačky
1 vanilkový cukr
100 g hořké čokolády
100 g čokolády Margot
1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker a maliny.
Na ozdobu: Ledové kaštany
Postup:
Vejce (celá) ušleháme do pěny s cukrem, poté přišleháme olej, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme cca 10 minut.
Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem. Ve 100 ml studené vody si ve velké míse rozmícháme želatinový ztužovač a postupně přidáváme jogurt, pak ušlehanou šlehačku a nakonec nastrouhanou (na hrubém struhadle) čokoládu a margotku.
Krém naneseme na upečený korpus, na který jsme před tím rozložili maliny a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak zdobíme nahrubo nastrouhanými "Ledovými kaštany".