Minitrubičky s malinovo rybízovým krémem
Suroviny:
1 listové těsto (asi 400 g)
vejce na potření
2 krabičky (500g) mascarpone
maliny
černý nebo červený rybíz
moučkový cukr.
Postup:
Maliny a rybíz rychle propláchneme a s cukrem svaříme na hustou kaši. Horké prolisujeme, pak necháme zcela zchladnout.
Na malé kovové trubičky natáčíme proužky listového těsta dlouhé asi 15 cm a široké cca 1 cm tak, aby se kraje malinko překrývaly. Výsledná minikremrolka je velká asi 3-4 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 220-240°C (listové těsto se peče prudce, aby vyskočilo a neutekl z něj předčasně tuk). Vlažné minikremrolky sejmeme z formiček a necháme vychladnout.
Mascarpone, moučkový cukr podle chuti a ovocný protlak vyšleháme na jemný krém. Zdobičkou naplníme a podáváme nejlépe ihned.
Pozn.: Lze připravit i z malinového džemu, ale ten čerstvý protlak neměl chybu
No toto?
(Jitkas, 21. 8. 2014 16:47)