Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oříškové trubičky

31. 3. 2018

trubicky5.jpg

 Suroviny:

Trubičky:

360 g hladké mouky

140 g změklého másla

100 g moučkového cukru

1 vejce

špetička soli

Na povrch: 1 vejce a 100-140 g hrubě strouhaných nebo sekaných ořechů

Krém:

200 g čokolády na vaření

200 g nutelly

200 g změklého másla

2 lžíce mandlového nebo ořechového likéru - nemusí být, ale je tam skvělý.

Postup:

Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme vejce, vmícháme mouku a vypracujeme hladké těsto. Necháme do rána v chladnu odpočinout.

Druhý den mezi dvěma fóliemi těsto po částech rozvalujeme, nakrájíme na čtverečky, které obtočíme kolem malých plechových trubiček. Dobře spojíme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a obalíme v oříšcích.

Pečeme při 170-180°C dorůžova, teplé stáhneme z formiček.

Rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout na pokojovou teplotu a vyšleháme s máslem, likérem a nutellou na hladký krém.

Naplníme trubičky a uchováváme v chladnu.

trubicky3.jpg