Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pissaladière - kynutý cibulový koláč s ančovičkami a olivami

28. 8. 2018

pissaladiere2.jpgSuroviny:

Kynuté nesladké těsto:

500 g hladké mouky

200 ml mléka nebo vody

20 g droždí

1 lžička soli

80 g rozpuštěného másla nebo oleje

lžička medu do kvásku

Náplň:

1 kg cibulí

sůl, pepř, tymián

olej 

ančovičky

černé olivy

Postup:

Z trochy odvážené mouky, droždí, medu a vlažného mléka vytvoříme kvásek a necháme vzejít.

Pak přidáme tuk, žloutky, sůl a zbytek mouky a vymísíme hladké nelepivé těsto, které necháme vykynout.

Mezitím na oleji restujeme na půlkolečka nakrájené oloupané cibule dozlatova. Osolíme, opepříme a poprášíme tymiánem. Necháme vychladnout.

Vykynuté těsto rozválíme, položíme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe vrstvou cibule a ozdobíme do kříže kladenými ančovičkami. Do "okýnek" vložíme okapané olivy.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Podáváme vlažné.