Gnocchi s bylinkami a sýrem
Opékat gnocchi jsem se naučila díky jednomu receptu uvedenému na Topreceptech. Je to skvělý nápad. Ačkoliv jsou klasicky vařené gnocchi moc dobré, tohle je o něco vyšší level, opékané prostě nemají chybu :) Vyzkoušejte tuto jednoduchou a rychlou úpravu, zklamaní nebudete ;-)
Suroviny:
1 balení gnocchi pro 4 malé jedlíky (pro větší jedlíky jeden balíček přidejte)
1-2 lžíce másla
hrst sekaných bylinek (50% šalvěje, zbytek tvoří směs ostatních "italských" bylinek: bazalka, tymián, oregano, hladkolistá petržel)
sýr Grana Padano nebo jiný (třeba parmezán)
Postup:
Máslo přepustíme a opékáme na něm gnocchi do červena. Ke konci přidáme nasekané bylinky a dopečeme. Na talíři přidáme sýr.
Lze i jiný postup: Na másle osmažíme bylinky. Gnocchi klasicky uvaříme podle návodu, do scezených vmícháme bylinky s máslem a na talíři doplníme sýrem.