Jdi na obsah Jdi na menu
 


Osso buco

26. 2. 2018

osso-buco1.jpg

 Suroviny:

4 kusy masa osso buco

máslo

olivový olej

sůl, pepř

hladká mouka

1 větší šalotka

1,5 dl bílého suchého vína

trochu vývaru nebo vody

1 scezená konzerva loupaných rajčat

gremolata na dochucení

Postup:

Maso na okrajích nakrojíme, aby se nekroutilo. Osolíme,opepříme a obalíme v mouce. 

Na pánvi rozpálíme olej a máslo, opečeme na něm plátky masa. Odložíme stranou.

Do pánve podle potřeby přidáme olej, osmahneme na něm drobně nakrájenou šalotku, zalijeme vínem a necháme částečně odpařit. Vrátíme do pánve maso, přidáme scezená rajčata a pod poklicí za občasného podlití a otočení masa dusíme do změknutí, asi 1,5 hod.

V pánvi musí zůstat je zahoustlá šťávička. Ke konci přidáme připravenou gremolatu a necháme prohřát a spojit chutě.

Podáváme s bagetou, bramborovou kaší nebo šafránovým risottem, které k této úpravě patří.

osso-buco-syrove.jpg

osso-buco2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář