Jdi na obsah Jdi na menu
 


Risotto milanese (Šafránové risotto po milánsku)

26. 2. 2018

safranove-risotto.jpg

 Suroviny:

300 g rýže Arborio, Vialone nano nebo Carnaroli

morek z morkové kosti

olivový olej

1 šalotka

1 dl bílého vína

asi 3/4 l masového vývaru (nejlépe hovězího)

špetka šafránu

sůl

kousek másla

trochu parmezánu

Postup:

Morek nakrájíme na kostičky a rozpustíme v kastrolu na mírném plameni. Přidáme olej, šalotku nakrájenou nadrobno a zpěníme.

Přidáme nepropláchnutou rýži, opečeme, zalijeme vínem a odpaříme. V části horkého vývaru rozpustíme šafrán, zalijeme jím rýži, mícháme a necháme vsáknout. Postupně doléváme po částech vývar a na mírném plameni za stálého míchání a dolévání vaříme, dokud není rýže měkká, ale ne rozvařená. Italské risotto musí být krémové a šťavnaté. Do odstaveného risotta vmícháme máslo a část parmezánu, zbytkem sýra sypeme až na talíři.

Skvělé je s jídlem Osso buco.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář