Špagety s rajčaty a bazalkou
Suroviny:
1 balíček špaget (měla jsem celozrnné)
4 stroužky česneku
olivový olej
může být 1 chilli paprička
malá třešňová rajčátka - asi 400 g
hrst bazalkových lístků
mořská sůl, pepř
parmezán.
Postup:
Dáme vařit špagety do vroucí osolené vody a vaříme al dente. Mezitím na oleji orestujeme nasekané stroužky česneku (Italové česnek po orestování vyndají, ale nám moc chutná, tak ho nechávám v pokrmu), dokud nezačnou lehce růžovět. Přidáme rozpůlená rajčátka, kdo má rád, tak chilli papričku a opékáme, dokud rajčátka částečně nezměknou, musí ale zůstat pevnější, aby z nich nebyla rozměklá břečka a nevytekla šťáva. Pak plotýnku vypneme a do pokrmu vmícháme natrhané lístky bazalky, jen promícháme, nevaříme. Směs vmícháme do scezených uvařených špaget, promícháme, dosolíme, můžeme opepřit. Na talíři přidáme strouhaný sýr parmezánového typu.
Pozn.: Pro masožravce na suché pánvi opečte plátky prosciutta do křupava a nalámejte navrch.
Komentáře
Přehled komentářů
Presne tak se dela, muzes pridat i cilli papricku a pak, kdyz je sugo hotove, vyklopit testoviny do te omacky a trochu je tam prohazet s bazalkou. Oni kapnou i trochu vody z testovin. Ja si ji necham bokem v hrnku, kdyz je sugo huste, tim se naredi a pak to lepe klouze, tedy do krku. Kdyz to prohazuji na panvi, rovnou pridaji parmazan. To uz ale musi byt mimo plamene a znovu kapnou vodu, ono to udela krem takovy "krem".
Re: To je ono
(Jarka, 30. 1. 2014 10:20)jj, chilli papričku většinou přidávám do suga. Jsem moc ráda, že nedělám v italské kuchyni moc velké prohřešky :) Dík.
To je ono
(Jitkas, 30. 1. 2014 8:13)