Polévka s drožďovými nočky
Suroviny:
2 l domácího vývaru
2 jarní cibulky
2 mrkve, kousek celeru
sůl
kousek másla
petrželka.
Nočky:
60 g čerstvého droždí
kousek másla
1 malá cibule
2 vejce
sůl, pepř
hrst strouhanky.
Postup:
Nočky: Na másle zpěníme cibulku pokrájenou velmi jemně. Přidáme rozdrobné droždí a smažíme. Droždí nejdříve zřídne, pak zhoustne. V této chvíli vypneme zdroj tepla a necháme vychladnout. Do zchladlé hmoty dobře rozmícháme vajíčka, osolíme a pomocí strouhanky zahustíme. Zkusíme jeden noček zavařit do vroucí vody. Podle potřeby dohustíme nebo příliš tvrdou hmotu změkčíme kouskem másla.
Na másle smažíme nakrájenou jarní cibulku a nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, dokud nezačne chytat barvu. Pak zalijeme vývarem, dosolíme dle chuti a vaříme, dokud zelenina není měkká. Nočky do polévky tvoříme buď haluškovačem nebo pomocí dvou kávových lžiček. Provaříme 7-8 minut a podáváme horké s nasekanou petrželkou.
Komentáře
Přehled komentářů
ZDRAVÍM
Re: Dobrá polévka
(Jarka, 9. 2. 2014 18:52)Zdeni, děkuju za zprávu a mám radost, že chutnalo :)
pěkné stránky
(zdenka, 25. 1. 2016 8:12)