Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tarator

23. 6. 2017

tarator.jpgSuroviny:

2 salátové okurky

1 stroužek česneku

sůl, pepř

kopr

velký kelímek hustého bílého jogurtu

podle potřeby trochu ledové vody

trochu bílého vinného octa

hrst vlašských ořechů

Postup:

Okurky oloupeme, podélně rozpůlíme, vybereme měkký střed s jadýrky a nastrouháme nahrubo. Můžeme též nakrájet na drobné kostičky, ale strouhání je rychlejší.

Česnek utřeme se solí a vložíme do polévkové mísy. Přidáme okurky, nasekaný kopr a promícháme s jogurtem. Přikápneme trošku octa, podle potřeby naředíme vodou (opatrně, okurky pustí i svoji "vodu") a necháme rozležet v chladničce.

Na talíři doplníme posekanými jádry vlašských ořechů.

Podáváme s pečivem, ale nám to stačilo i bez něj.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář