Salát z rukoly
Suroviny:
2 červené cibule
8 tenoučkých plátků pancetty
čerstvý tymián
hrst piniových oříšků
mořská sůl
1 balení rukoly
balzamikový ocet
olivový olej
parmazán
Postup:
Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky.
Na suché pánvi vypečeme plátky slaniny dokřupava, odložíme na ubrousek kvůli odsátí tuku.
Do tuku po opékání přidáme trošku oleje, nasekaný tymián, cibuli, oříšky, sůl. Smažíme, dokud cibule nezačne hnědnout. Pak ihned odstavíme
Do mísy rozprostřeme rukolu, přidáme směs z pánve i s tukem, pokapeme balzamikem. Navrch rozdrobíme opečenou slaninu a přidáme několik hoblinek parmazánu.
Podáváme ihned. S opečeným bílým pečivem klidně jako večeři. Je výborný.