Ajvar
Suroviny:
6 kg červených kapií
3 kg rajčat
1 větší lilek
2-3 feferonky
1 a 1/2 hrnku slunečnicového oleje
2/3 hrnku cukru
1 a 1/3 hrnku červeného vinného octa (6%)
3 lžíce soli
1 palička českého česneku.
Postup:
Papriky, rajčata, lilek a feferonky umeleme na masovém strojku nebo nakrájíme na malé kostičky, zamícháme s ostatním a za občasného míchání vaříme na slabém plameni kolem 5-6 hodin (až to pořádně zhoustne). Ke konci už u toho musíme pořád stát a míchat, ať se to nepřipálí. Výsledek stojí za to. Sterilovat 20-25 minut podle velikosti sklenic.
Používáme v teplé i studené kuchyni k masu i zelenině.
Autorka: Airan na receptech.cz
Vyzkoušeno mnohokrát, je výborný
Komentáře
Přehled komentářů
Je to pracne, ale vyborne! Delala jsem z polovicni davky (velka chyba), zdalo se mi, ze toho bude moc. Pochopitelne, ze pravy opak je pravdou. Paradni zalezitost, diky za recept, priste uz budu vedet a zdojnasobim....ciao!
Re: Priste z cele davky
(Jarka, 23. 10. 2013 11:58)Jéje, to mám radost z Tvé návštěvy i z toho, že jsi vařila podle "mne" :) Moc děkuju ;-)
Priste z cele davky
(Jitkas, 23. 10. 2013 11:12)